Història

Els Baratos vam ser parits a Martorell el juliol del 2006 amb la idea de tocar les cançons jamaicanes que més ens feien trempar. A partir d'aquesta idea vam anar construint el grup actual format per deu components. El nom del grup va sorgir de la mítica cançó d'Skatalà anomenada Barato i, entre rialles i cerveses, vam batejar el grup.

Debutem, per primera vegada, a la vigília de l'11 de setembre del mateix any en un concert al peu del Pont del Diable afectats per les aromes diabòliques del Llobregat. Cal dir que, hem xupat de la meta dels Skatalà, dels Dr. Calypso, dels The Specials, de Toots & the Maytals, dels The Skatalites, de Kortatu, d'Skalariak, dels The Toasters i molts altres grups del panorama ska des de la primera onada fins a la tercera.

Sense perdre la idea inicial de fer versions, vam anar afegint temes propis: El primer va ser En Calcetes. Tanmateix, un dels més revolucionaris als nostres concerts és Blaugranes. Aquest ens mostra una de les nostres passions: el Barça. Altres temes, també propis, tenen influències rocksteady, reggae i punk.

L'11 de Setembre del 2009 celebrem els tres anys com a grup. Hem realitzat més d’una setantena de concerts per les diverses províncies catalanes i hem compartit escenari amb grans grups com La Terrasseta de Preixens, Malestar Social, The Trumpets of Falopi, Carrer Mallorca, Terratombats, Arnau Cintas, Segona Opció, Temporada Alta, The Kink Coo Coo’s, Urban Roots, Els Glutis, Intifada, High Times, Revolta 21, Burnin Rubber, Impekables, Discípulos de Otilia, Betagarri, Obrint Pas, la Gossa Sorda, Dr. Ring Ding o The Kluba.En aquests moments, el grup està format per: Joan Gil (Control de So), Joan Rodríguez (Bateria), Blat Aguiló (Baix i Contrabaix), Àlvar Jaime (Piano i Teclats), Albert Jané (Guitarra), Àlex Ortiz (Trombó), Jordi Escoda (Trompeta), Pere Miró (Saxo i Veu) i Narcís Rodríguez (Veu).


Al gener del 2009 vam començar la nostra primera maqueta la qual inclou set temes. Alguns són propis i, d’altres, reversions tant conegudes com Guns of Navarone o Monkey Man. Actualment, ja la tenim a les nostres mans i la podeu escoltar des de la mateixa pàgina web. Si en voleu alguna còpia, només cal que ens ho feu saber.Els Baratos celebrem el 3er aniversari.I, tot això, no seria possible si no tinguéssim a darrera una bona tropa, incansables, que a cada concert venen a trempar d'allò més. Des dels companys del cau, del centre social, les associacions de veïns, amics o la Velleta (and family) i la seva càmera inseparables. En definitiva, tota la trupe baratil de Martorell i rodalies! Sou d'skàndol!!

A partir d'ara (i com deien els Skatalà): “Això no hi ha qui ho pari els dos peus s'han embalat”. Fotem-li canela i un bon traguet a la bota! Ens veiem al pròxim festival! Poropop xatus!Els Baratos el Gener del 2011.